Hem

Om Carenta

Din varukorg är tom.

Om Carenta

Carenta är en fristående leverantör av ställnings- och byggprodukter. Vi arbetar med egna produkter och samarbetar med kända fabrikat och tillverkare från hela världen. Carenta har sitt ursprung ur Byggmästarnes Materialaffär som grundades 1919 och var ett grossistföretag tillbyggbranschen. 1990 köps BM upp av ett ställningsföretag och tidigare VD:n Leif Krakov startar eget.

Vision och säkerhet

Carenta Industri AB ska vara en offensiv och ledande leverantör av ställningsprodukter. Hög tillgänglighet, kompetenta medarbetare & hög leveranssäkerhet. Våra montörer är utbildade i fallskydd och jobbar med personlig fallskyddsutrustning när så krävs. De har även SSG Entré och ID 06. Vi tänker alltid på säkerheten!

Historik

Carenta har sitt ursprung ur Byggmästarnes Materialaffär som grundades 1919 och var ett grossistföretag till byggbranschen. 1990 köps BM upp av ett ställningsföretag och tidigare VD:n Leif Krakov startar eget. Leif startar Carenta med agentur för Burtons kopplingar. 2000 tar Harry Karlsson över verksamheten och utbudet breddas med stämpställningar och andra ställningstillbehör.