Hem

Nyheter

Din varukorg är tom.

Stark samarbetspartner

Carenta fick en pratstund med Oliver Widding Persson, VD, på Säve Hyrmaskiner kring deras användning av Carentas kopplingar.

Säve Hyrmaskiner jobbar med klätterplattformar, bygghissar och liftar med verksamhet i hela Norden med koncentration till södra Sverige. De arbetar efter strategin att vara en partner till kunderna och att komma in tidigt i byggprojekten. De hjälper sina kunder att lösa de problem och behov som finns med fokus utifrån arbetsmiljö, säkerhet och ekonomi.

Vi använder Carentas kopplingar till installationsarbeten av våra bygghissar, grindar och infästningsrör. Vi köper alla våra kopplingar från Carenta, då vi har en stark samarbetspartner i Heab och bolagen finns i samma koncern. Vi gynnar gärna våra samarbetspartners och bygger starkare relationer.

Oliver berättar att de har köpt kopplingar från andra leverantörer tidigare, men att de inte var riktigt nöjda. Carentas kopplingar har bra kvalitet och är typgodkända, de har snabba leveranser och bra service, säger Oliver.

Säkerheten som signum
2019-05-27

Kranpunkten AB är ett av de ledande uthyrningsföretagen i Sverige som är inriktade på lyftmaskiner och lyftredskap, samt firar 30-årsjubileum i år. Vi fick en intervju med Kalle Lindgren, utbildningsansvarig på Kranpunkten, kring deras inköp hos Carenta.

Samarbetet med Carenta startade för 8-10 år sedan, när Kranpunkten var i akut behov av specialkopplingar och Kalle fick via en kontakt i Stockholm tips om Carenta.

Eftersom Kranpunkten är ISO-certifierade (miljö, kvalitet och arbetsmiljö) kan vi inte köpa in produkter var som helst ifrån, säger Kalle. Det är även av yttersta vikt att kopplingarna är av bra kvalitet och godkända, eftersom Kranpunktens signum är säkerheten.

De köper specialkopplingar modell Burton, som ska användas till bl a väggförankring åt deras bygghissar och klätterplattformar. De har ackrediterade besiktningsföretag som kontrollerar allt på montagen innan det tas i bruk av kunden. Kopplingarna byts ut med ca 5 års mellanrum, men det kan bli tidigare. Detta beroende på flera interna egenkontroller under årens gång för att kontrollera kopplingarna utifrån vilket krafter och montage de har utsatts för.

Samarbetet har fungerat klockrent sedan starten och jag har inget att klaga på. Jag gör 2-3 större beställningar per år och det är alltid snabba leveranser och fantastisk service, berättar Kalle.

Produktnyhet: Komplett verktygsbälte
2019-03-25

Verktygsficka i läder med en vadderad justeringsbar rem. I komplett verktygsbälte ingår en Delux halsnyckel, Robust stabila vattenpass i stål med dubbla magneter, ergonomisk hammare för att ej slå sönder kilar i systemställning, tumstock i komposit samt ett spärrskaft med 24/19 hylsa. Kolla in produkten här.  


Det går även att köpa själva bältet och verktygsfickan, exklusive verktygen. Du hittar produkten här.

Inga sena leveranser och inga kvalitetsproblem!
2019-02-25

Alimak är ett globalt företag som tillverkar bygghissar och industrihissar. Sköter även installation, service och underhåll. Vi pratade med Erika Ulander arbetar som tf Planeringschef och jobbar på planeringsavdelning med bl a materialavrop. Alimak har varit kund hos Carenta i ca 20 år. 

Vilka typ av produkter köper ni från Carenta?
Vi köper främst kopplingar. Vi köper få antal olika artiklar, men fyra av artiklarna har större årsvolymer.

Jag får via vårt system reda på vårt behov och mailar sedan inköpsordern till Carenta. Därefter får vi ordererkännande och leverans. Vi kommer byta affärssystem till hösten och jag hoppas då att beställningsprocessen kommer förenklas lite.

Hur upplever ni leveranserna?
Jag är mycket nöjd med leveranserna, har inte upplevt några problem. Vi har en Supplier Portal, där Carenta själva kan logga in och få ut statistik samt prognoser av produktbehovet för 12 månader framåt. Enligt informationen i portalen har Carenta inga sena leveranser och inga kvalitetsproblem de senaste 12 månaderna!

Hur upplever ni servicen?
Det har fungerat jättebra för mig, jag har inga bekymmer. Vi har en bra kontakt och kommunikation. De frågetecken vi har haft har löst sig på ett bra sätt.

Finns det något mer som du vill tillägga?
För oss är det absolut viktigaste kommunikation, leveranser och kvalitet. Detta lever Carenta verkligen upp till.